Digitalni tisk

DIGITALNI TISK – IN NIČ NI VEČ NEMOGOČE …

Digitalni tisk je rešitev za vse tiskovine v manjših nakladah in kratkim rokom izdelave. Kvaliteta digitalnega tiska malenkost zaostaja za klasičnim ofset tiskom, a razlika je minimalna. Prednost digitalnega tiska je v izdelavi personaliziranih izdelkov (naslovljeni letaki, personalizirani kuponi, kuverte z naslovi).

POZOR: Letake lahko prevzamete že po uri ali dveh po oddaji naročila in datoteke primerne za tisk.

Ko razmišljate o tisku, morda najprej pomislite na velike tiskarske stroje in vse priprave, ki so potrebne, da tisk sploh steče. Vendar ni nujno, da je klasični ofset tisk res najbolj ustrezna izbira. Odločujoča je naklada, torej koliko izvodov tiskovine želite natisniti. Če gre za večje število, običajno nad 500, potem je klasični tisk nemara res boljša rešitev, saj se pri tej obliki cena na posamezni izvod spreminja v obratnem sorazmerju s količino. Več kot natisnete letakov, manjša je cena na posamezni izvod. A za manjše in predvsem za vsebinsko različne tiskovine, na primer letake ali prospekte, je izbira digitalnega tiska nedvomno pametnejša, cenejša in tudi hitrejša.

 

Digitalni tisk je cenejši

Gre za to, da so pri klasičnem tisku potrebne zamudne in relativno drage priprave. Potrebna je priprava tiskarske plate, priprava barv in izdelava filma, vse to pa vpliva na začetne stroške, ki jih ima tiskar, preden sploh zažene tiskarski stroj. Ko pa tisk steče, so nadaljnji stroški dejansko minimalni. Lahko si torej predstavljate, da tiskanje 300 izvodov ali celo manj, na tak način bistveno poveča ceno na posamezni izvod. Prav zato pa je toliko bolj atraktivna možnost tiska v digitalni obliki. Zakaj?

V prvi vrsti zato, ker je izvedba bistveno hitrejša od klasičnega tiska. Če klasični tisk potrebuje več dni, da natisne material, tiskar pa tudi, da ta material primerno obdela in dokonča (sušenje, biganje, rezanje, pakiranje …). Digitalni tisk lahko vaše letake natisne v zgolj nekaj minutah, kar vam seveda prihrani veliko časa. Niso potrebne posebne priprave, nobene izdelave filmov, vse kar je potrebno, sta računalnik in vaša datoteka za vašo brošuro, plakat, letak, koledar, prospekt ali skoraj katero koli drugo tiskovino. Nismo najdražji, a tudi nismo najcenejši, smo pa tiskarna, ki razume naročnika in njegovo dolgoročno vlogo pri naši lastni rasti, tako da se vedno trudimo dostaviti kvaliteten izdelek za najboljšo ceno.

 

Digitalni tisk omogoča izdelavo unikatnih tiskovin, ki nagovarjajo točno določeno osebo

Postopek je torej zelo preprost in največkrat sploh ne potrebuje vašega posredovanja. Vaš oblikovalec lahko letak v ustrezni elektronski obliki pripravljeni za tisk pošlje v tiskarno, kjer se naloži v pomnilnik stroja in tiskovino lahko že kmalu pričakujete. Digitalni tisk ima še eno veliko prednost. Je zelo prilagodljiv. Če se vsaj malo spoznate na marketing in različne marketinške tehnike, potem veste, kako pomembno je osebno nagovarjanje ljudi, bodočih kupcev ali poslovnih partnerjev. Da, digitalni tisk vam omogoča izdelavo unikatnih personaliziranih tiskovin! S tem odpade zamudno in tudi drago lepljenje nalepk z naslovi …

 

Digitalni tisk je hitrejši

Vsak letak posebej lahko vsebuje ime, priimek in naslov tistega človeka, ki ga nagovarjate. Ni potrebno posebej poudarjati, kako radi ljudje vidimo svoje ime natisnjeno. Takšno možnost že dolgo koristijo velika trgovska podjetja, turistične agencije in drugi - res ni razloga, zakaj je ne bi tudi vi. In nenazadnje, z možnostjo tiskanja manjšega števila izvodov (tudi 50 in manj) lahko včasih kakšno promocijsko akcijo zgolj preizkusite, izmerite reakcijo ljudi in ocenite ali se vam glede na odziv splača vložiti v masovno promocijo in s tem tiskovino z veliko naklado.

Tiskarna Kapri - z vami že več kot 30 let!

Pokličite zdaj