Ofset tisk

OFSET TISK – KLASIKA, KI NI NIKOLI IZ MODE …

Za ofset tisk se odločimo pri večini tiskovin, katerih naklada presega 200 izvodov. Pri tisku večjih naklad cena na izvod pada, medtem ko pri digitalnem tisku cena na izvod ostaja enaka. Prednost klasičnega ofset tiska je v tem, da dobimo kvalitetnejši odtis kot pri ostalih tehnikah tiska.

 

Nekoč edina oblika tiska

Danes se je tehnologija precej razvila in svet elektronike se je razmahnil do te mere, pa so se ofset tisku ob bok postavili tudi drugi načini tiskanja, zlasti seveda digitalni. Slednji zapolnjuje pomembno vrzel, ko je potrebno natisniti manjšo količino izvodov in je v takšnem primeru hitrejši, cenejši in bolj prilagodljiv. Pa vendar klasični ofset tisk v marsikaterem primeru še vedno ostaja kralj v svoji disciplini in ga bosta čas ter tehnologija težko popolnoma izpodrinila. Tukaj je nekaj razlogov zakaj je temu tako …

 

Za večje naklade tiskovin

Večja kot je količina, cenejši oziroma cenovno dostopnejši je ofset tisk. Razlog je v tem, da glavnina stroškov nastane v začetnem procesu tiska, bolj natančno, v pripravi. Potrebno je pripraviti tiskarsko plato, film in poskrbeti za marsikatero drugo podrobnost. Zgolj sto izvodov tiskovine se torej tiskarju dejansko ne splača natisniti. Tisk pa postane seveda toliko cenejši, ko proces steče in se naklada veča. Pri večjih količinah, običajno že nad 500 izvodov, cena postane dostopna in sčasoma bistveno poceni tisk celotne naklade, pa naj bodo to vizitke na posebnem papirju, predstavitveni katalog ali brošura, zgolj informativni letak ali plakat, da o zalogi dopisov in pisemskih ovojnic ne govorimo …

 

Kakovost barv, grafik in slik

Če pripravljate promocijski material ali karkoli drugega, kjer je kakovostna fotografija bistvenega pomena, potem je ofset tisk pravilna izbira, saj zaradi posebne tehnike in manipulacije z barvami, izdeluje ostre in čiste fotografije. Včasih je potrebno izdelati kvaliteten tisk tudi na kakšno od bolj nestandardnih površin. Tisk na les, usnje ali tekstil bo lahko opravil le klasični ofset tiskalni stroj.

Kar se tiče cen, nismo najdražji, a tudi ne najcenejši, smo pa tiskarna, ki razume naročnika in njegovo dolgoročno vlogo pri naši lastni rasti, tako da se vedno trudimo dostaviti kvaliteten izdelek za najboljšo ceno.

Tiskarna Kapri - z vami že več kot 30 let!

Pokličite zdaj